En løsgjort hest i balance præsterer bedre

Heste behandling og Massage

Muskelspændinger hos en hest kan nødvendigvis ikke altid ses eller mærkes af rytteren. Det afhænger bl.a. af hestens smertegrænse. Derfor kan en hest godt gå rundt med spændinger vi i første omgang ikke ligge mærke til. I andre tilfælde mærker vi det tydeligt, fordi hesten ikke bevæger sig frit og som den plejer.

Heste massage som forebyggende behandling kan kun anbefales. Det ikke alene lindre muskelspændinger som de fleste heste (og mennesker) går rundt med i større eller mindre grad. Det stimulerer også blodcirkulationen, som sørger for at få affaldsstoffer ud af kroppen, og derved forbygger skader, samt ilt og næring frem i kroppen. Suppleres behandlingen med Bemer Vet Therapy, har du en øget effekt i op til 12 timer efter behandlingen.

I min behandling som Heste Massør, bruger jeg gerne Laser terapi hvis spændingerne er ekstreme. Der udover kombinerer jeg det med Bemer Vet Therapy hvis ønsket, for yderlig at stimulerer blod cirkulationen og sikre en komplet udledning af affaldsstofferne.

Jeg gennemgår altid hesten for bevægelses problemer relateret til SI-Leddet, lænden og brystbenet. Ca. hver 3. hest jeg behandler, har låsninger i disse områder.

Priser

– Massage incl. behandling af bevægelses problemer pr. gang  – Kr. 400

– Bemer i forbindelse med Massage pr. gang – kr. 100

– Bemer Vet Therapy pr. gang – 150

– Laser behandling pr. gang  300 eller 10 gange for 2500

Kørsel med udgangspunkt i Slagelse centrum

0 – 20 km: 50 kr.

21 – 40 km: 100 kr.

41 – 60 km: 150 kr.

61+ km. eller min. 2 heste samme sted spørg for pris

Heste Massage
Hesten er verdens største atlet. Med sine over 700 muskler, er der mange muligheder for at hesten får muskulære spændinger, uanset race, disciplin og niveau.
Muskulære spændinger hos hesten kan vise sig på forskellig vis. Den kan have svært ved udføre visse øvelser, manglende smidighed, nedsat præstationsevne, ændringer i temperament eller adfærd m.m.
Så vær opmærksom på de små signaler hos din hest. Når jeg masser en hest, scanner jeg hesten for at se om der er noget jeg skal være særlig opmærksom på. Her efter gennemgår jeg en fuld behandling. Bruger gerne laser hvis der er ekstrem spændinger, eller brug for at komme dybere ind i musklerne.
Behandling af bevægelsesproblemer

Bevægelsesproblemer hos heste kan opstå af mange forskellige grunde.

Sene skader, hovbylder, forandringer i halsen eller nakken, kissing spines, gigt i diverse led. Men bevægelsesproblemer kan også stamme fra SI ledet hvis det ikke sidder, hvor det skal.

SI-ledet også kaldet korsledet er det led der forbinder bækkenet med korsbenet og derigemmen resten af hvirvelsøjlen. Altså sagt på en anden måde, er det det led som forbinder bagparten(motoren) til ryggen og derigennem forparten.
Vigtigheden af at dette led, er velfungerende er derfor ekstrem stor.
 

Problemet kan opstå fra den ene dag til den anden. SI leddet kan påvirkes ved fald, udskridning, træde forkert, rejse sig forkert op, lande forkert efter spring, blive forskrækket eller hvad der nu ellers kan ske der bringer kroppen ud af balance. Der er også tilfælde hvor forkert eller for hård/forceret ridning har forårsaget skade (ses især hos unge heste) derudover vil spændinger i kroppen også “trække” i det og derved også få det ud af balance.

Symptomer kan bl.a. være:

 • Lander i forkert galop efter et spring
 • Føre bagbenene ud til siden under spring
 • Vil ikke gå til bidet
 • Slår med hovedet
 • Sadlen glider til den ene side
 • Halter
 • Går på 2 spor
 • Lægger hoved på sned
 • Trækker ud i longen
Bemer Vet Therapy

Bemer vet Therapy giver et unikt Hertz signal, som stimulerer vasomotionen og blodomløbet i de allermindste kar. Stimulationen gør at cellerne tilføres øget ilt og næringsstoffer, samtidig med at affaldsstofferne hurtigere transporteres bort.

Bemer Vet Therapy er et unikt apparatur som er gennemforsket til både dyr og mennesker. Det stammer oprindeligt fra Tyskland og vores model er 3. generations teknologi. Sættet består af et dækken og en lokal applikator til supplerende intensiv behandling af f.eks. sene skader, mug, sår og dårlig almen tilstand.

Bemer Vet Therapy findes både til heste og mennesker.
Læs mere her.

Se filmen her under hvor der bliver fortalt hvordan Bemer Vet Therapy virker.

Laser behandling
Laser behandling er med til at reducerer smerte og inflammation, og fremme heling. Kan bruges ved, men ikke begrænset til:
 • Sene skade
 • Sår
 • Ligament skade
 • Hævelse
 • Hovskade
 • Sur stråle